Kučeravé premeny V.: Ako na neskrotné kučery?

Autor4 mes. pred

Posledný článok zo série premien a skúseností našich zákazníčok sa nesie v duchu neskrotných kučier. Tento výraz zrejme pozná každý, koho vlasy majú nerovný charakter. Riešenie má však väčšinou vždy rovnakého menovateľa – vhodnú vlasovú kozmetiku pre kučery, správne postupy a dostatok trpezlivosti. Zaujíma ťa viac? Prečítaj si príbehy tých, ktoré si zrejme prešli podobnou cestou ako ty.

Ako sa starať o kučeravé vlasy?

Naučiť sa mať rád svoje vlasy, to nie je ako mávnuť čarovným prútikom. V kučeravom svete sa často skloňuje práve slovo skrotiť kučery. Ak si však pod týmto pojmom predstavuješ zviazať ich do pevného drdola, aby si sa viac nemusela/nemusel pozerať na ten výbuch na hlave, opak je pravdou. Cieľom Curly Girl metódy alebo jej rôznych variantov je vyzdvihnúť krásu vlniek a kučier v ich prirodzenosti. Ako sa to podarilo Adriáne? 

Dobrý večer, posielam fotky mojich vlasov pred a po použití produktov z Kučeravé. Druhá fotografia je odfotená po prvom použitý produktov, kde je hneď vidno výsledok, ktorý sa neustále zlepšuje. Používala som produkty Curly Love a Pretty Curly Girl a momentálne skúšam produkty od značky Lola. Kučeravé mi veľmi pomáha s výberom produktov a naučilo ma, ako sa poriadne starať o vlasy, pretože som robila veľa zásadných chýb. Vďaka vašim tipom som sa naučila mať rada svoje vlasy, a čo viac, som na ne pyšná, pretože predtým som sa hanbila, lebo som ich nevedela "skrotiť". Veľmi ma potešilo, keď mi moja kaderníčka povedala, že je vidno, že mám zdravé vlasy a používam kvalitné produkty. Som veľmi spokojná a vaše produkty odporúčam ďalej.

Ďakujem. Adriána 

KUČERAVÝ TIP: Nikto učený z neba nespadol. O chybách a omyloch by zrejme vedel rozprávať každý, kto sa na cestu za prirodzene zdravými kučerami vydal. Ak sa ti zdá, že niekde tvoje snahy neustále stroskotávajú, prever si v našom článku o najčastejších chybách, či jednu z nich nerobíš aj ty.

Podobne, ako Adriána, ani Katka si nebola zo začiatku istá, ako sa o svoje kučery starať. Jej kučeravá cesta začala počas pandémie koronavírusu, kedy sa na internete začali čoraz viac objavovať rôzne informácie o CGM. Nie len o tej pravej, pôvodnej, ale taktiež mnohé modifikácie obľúbenej metódy, ktoré si influencerky, influenceri a mnohí z nás upravili podľa svojho gusta. Predsa len, pre niekoho môže mať aj tá ortodoxná Curly Girl metóda svoje úskalia

Dobrý deň!

Rada by som aj ja prispela k téme s premenou mojich kučier. Od malička som mala vlnky, kučierky, no nevedela som, ako sa mám starať. Prvá fotka je z leta 2020 a druhá z leta 2022. V roku 2020, počas kovidu, som, asi ako každá z nás, chcela skúsiť niečo nové a rozhodla som sa, zobrať potenciál mojich vlasov do vlastných rúk a vykúzliť z nich čo najkrajšie vlnky. Začala som sledovať veľa rôznych profilov na sociálnych sieťach a nejak som sa dostala aj k Vášmu účtu. Hneď som sa nechala inšpirovať a pohltiť obsahom a objednala si kefu, leave-in kondicionér, rôzne masky, šampóny. Nemám nejakú obľúbenú značku, zatiaľ stále hľadám a skúšam.

Ďakujem, že ste prišli na slovenský trh s takýmto konceptom, zachránili ste mnoho korún krásy!

Katka

Opäť overená kombinácia: Vhodná kozmetika, postupy a trpezlivosť

Svoju cestu kučeravým svetom si razí aj Martina. Tá taktiež vo svojej spovedi priznáva, že ju množstvo informácií o tom, ako sa o svoje kučery starať, na začiatku zaskočilo. Avšak práve poznanie, že každého cesta k vysnívaným kučerám môže vyzerať tak trocha inak a že si vyžaduje aj svoju dávku trpezlivosti ju presvedčilo nevzdávať sa.

Ahoj,

môj príbeh začal v jeden pekný deň, keď mi moja nekučeravá sestrička poslala fotku s kučeravou hlávkou. Neverila som, že výsledok dosiahla bez kulmovania a natáčania, iba inou metódou starostlivosti o vlasy. Ako inšpiráciu mi poslala linky na viaceré kučeravé blogy, a medzi nimi aj na kucerave.sk.

Zo začiatku som sa ani nenamáhala ich popozerať, veď ja som brčkavá od prirodzenia a viac kučier mi netreba?

Ale keď sme sa cez vianočné sviatky stretli, jej nové vlasy a nadšenie ma nakopli k počiatočnému záujmu a skúmaniu. Začala som sa v CGM hrabať, ale výsledkom bol iba chaos a dezorientácia. Strácala som sa v pojmoch aj v dojmoch. Len fotky dievčat s dokonalými kučerami mi nedali spávať a mátali ma v snoch. Čo keď aj moje háro vyzerajúce ako kríženec ovce s dikobrazom má šancu?

Zistila som, že nie som sama úplne stratená v svete kučier, a mnohé dokonalé vlasy boli výsledkom trpezlivosti, skúšania a experimentovania. Začala som aj ja skúmať a skúšať. Samozrejme, že všetky prípravky, ktoré som doteraz použivala, boli podľa curlsbot FUJ ?. Tak som ich darovala a zahájila som útok na drogérie. Zatiaľ som iba na začiatku kučeravej cesty a kucerave.sk mi veľmi pomáhajú po tejto ceste kráčať. Stále ešte hľadám čo mi sadne, skúšam, či mojim brčkám treba hydratácia, či sa im žiada proteínik, bojujem s frizzom a definíciou a hlavne sa snažím o trpezlivosť. Nakoľko som tvor netrpezlivý, tak dúfam, že výsledok sa dostaví a raz budem aj ja pohadzovať prekrásnymi kučerami a nie len slepo závidieť dievčatám na nete. Kučerám zdar!

Martina, prezývaná Brčkavá

KUČERAVÝ TIP: Niekedy sa stáva, že tvoje vlasy potrebujú ozdraviť. Ak však celkom presne nevieš, či im skôr dodať hydratáciu alebo proteínovú kúru, pomôže ti náš článok o tom, ktorú z dvoch možností tvoje vlasy práve postrádajú.

Na cestu k zdravým kučeravým vlasom sa vybrala aj autorka poslednej premeny, ktorú sme sa rozhodli s vami zdieľať. Síce zo začiatku snahou o neustále strihanie, no ruku na srdce – vypestovať si krásne dlhé kučery nie je jednoduché…

Dobrý deň. Moja cesta je ešte len na začiatku, stále som si myslela, že moje vlasy sa budú vlniť ako voľakedy len keď budú kratšie a kratšie. Stále som bola strapatá? chocholata ?a myslela som si, že čím kratšie tým viac vĺn. No nekonalo sa, až kým som náhodne objavila vašu stránku a prvýkrát objednala výrobky Cantu, výsledok potešil no žiadna skúsenosť so stylingom spôsobil, že na druhý deň boli moje vlasy mastné. Našťastie váš rýchly a ochotný prístup, vaše rady mi pomohli vybrať ďalšie produkty. Skúšam a je to lepšie aj keď ešte nie 100%. Som rada, že som vás objavila, keď budem mať v tom väčšie skúsenosti zapojím do toho aj moje dve dcéry, ktoré majú nádej, že sa im budú vlniť vlásky, ako keď boli malinké. No posúďte sami ❤️.

Ľudmila 

Nuž, pravda je, že styling robí svoje. Ak nevieš, ako si svoje kučery upraviť, rozhodne nevynechaj náš článok o najznámejších stylingových technikách alebo si prečítaj rady, ako si vybrať ten správny prípravok.

Znel ti niektorý z týchto príbehov povedome alebo sa v ňom dokonca spoznávaš na vlas presne? V tom prípade vieš, že v tom nie si sama/sám. Okolo teba žijú tisíce kučeravcov, ktorým sa práve nepodaril wash day alebo stále nevedia prísť na účinný refresh. V Kučerave sme prípravení podať pomocnú ruku aj tebe. Kontaktuj nás, ak potrebuješ poradiť s výberom vhodnej kozmetiky pre tvoje kučery alebo sa začítaj do nášho blogu, kde nájdeš množstvo rád a tipov, ako sa o ne starať.

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď
Ak chcete napísať komentár, musíte sa prihlásiť.

Uvod

Nastavenia

Navigácia