Kučeravé premeny IV.: Nesprávna starostlivosť o kučery suché a poškodené vlasy prináša

Autor5 mes. pred

“ Nesprávna starostlivosť o kučery suché a poškodené vlasy prináša.”

Poznáš toto novodobé porekadlo, ktoré sa konečne vo svete šíri rýchlosťou blesku?

O tom, ako sa dajú správnymi postupmi a vhodnou vlasovou kozmetikou pre kučeravé vlasy dosiahnuť doslova divy, vedia svoje aj naše sledovateľky na sociálnych sieťach. Podelili sa s nami o skúsenosti, ktoré ich trápili v súvislosti s poškodenými, suchými a krepovitými vlasmi. Nájdi si chvíľku pre seba a prečítaj si ich premeny. Možno sa v nich nájdeš i ty. A čo je dôležitejšie, určite nájdeš rady, ako si s poškodenými vlasmi poradiť.

Prečo sa kučery vysušujú, lámu a budia dojem, že sú poškodené?

Skôr, než začneme s inšpiratívnymi príbehmi, pozrime sa na to, čo najčastejšie spôsobuje poškodenie vlasov. 

  • chemické ošetrovanie a procedúry, ako napríklad farbenie vlasov, trvalá a podobné zásahy,

KUČERAVÝ TIP: 6 tipov, ako sa správne starať o farbené kučery sme zhrnuli tu.

  • nadmerné pôsobenie tepla – príliš horúci vzduch pri kulmovaní, žehlení alebo fénovaní (v prípade vlasov s nízkou porozitou však platí, že pôsobenie adekvátneho tepla napomáha odhaliť kutikuly a dostať tak do vlasov viac výživy),

KUČERAVÝ TIP: Téme fénovania s difuzérom v porovnaní s voľným sušením vlasov sme sa venovali v článku s radami, ako sušiť kučeravé vlasy.

  • nevhodné kozmetické prípravky so zložením, ktoré z vlasov odvádza vlhkosť a vysušuje ich,

KUČERAVÝ TIP: Vyznáš sa vo všetkých skratkách a názvoch v zložení vlasovej kozmetiky? O tom, čo tvojim kučerám škodí a akým výrazom na štítku by si sa mala/mal vyhýbať, si môžeš prečítať v článku, v ktorom ťa naučíme čítať etiketu na produkte.

  • nesprávne zvolené postupy pri starostlivosti o vlasy ich oberajú o potrebnú hydratáciu aj vystavujú mechanickému poškodeniu,

KUČERAVÝ TIP: Nielen prípravky, ale aj postup, ako sa o ne staráš zaváži, aby tvoje vlasy prosperovali. Rady a tipy od umývania cez hydratáciu, styling až po sušenie nájdeš pekne pohromade v tomto článku.

  • vonkajšie vplyvy, prostredie, v ktorom sa pohybuješ a počasie spôsobujú, že kým boli tvoje vlasy v pohode v lete, v zime zrazu pri rovnakej starostlivosti nedosiahneš želané výsledky,

KUČERAVÝ TIP: O tom, na čo si dať pozor pri starostlivosti o kučery v zime nájdeš podrobné informácie v tomto článku. Naopak, na slnečné lúče, slanú vodu či chlór, ktoré dávajú tvojim vlasom zabrať v lete, sme si posvietili vo veľkom letnom špeciály.

  • iné výrazné zmeny v tvojom živote, ako napríklad dlhodobý stres, tehotenstvo, čas po pôrode, menopauza, užívanie liekov alebo choroby, ktorá ťa trápia,

  • a nakoniec je to aj kombinácia viacerých týchto vplyvov.

Druhým parametrom, ktorý výrazne prispieva k tomu, že sú kučeravé a vlnité vlasy náchylnejšie k poškodeniu, lámavosti a krepovitosti, vyplýva z ich samotnej charakteristiky a vlastností. Alfou-omegou v tom, ako vlasy udržiavať krásne lesklé, zdravé a bez poškodení je dostatok hydratácie. A, samozrejme, eliminovanie všetkých vplyvov, ktoré kučery o vlhkosť oberajú. 

O tom, ako dokážu vlasové vlákna hospodáriť s vodou a výživou hovorí vo veľkej miere poréznosť vlasov. Čím skôr zistíš, či sú tvoje vlasy vysoko porézne, stredne alebo nízko porézne, tým skôr sa ti podarí vybrať si tú správnu vlasovú kozmetiku. Niekedy je to otázka trefy na prvú, no nezúfaj, ak sa to hneď nepodarí. Cesta ku krásnym dlhým kučerám je často aj behom na dlhú trať. A tu je niekoľko sľúbených príkladov…

Suché, poškodené a lámavé vlasy ako spoločný menovateľ

Nespokojnosť so vzhľadom a stavom svojich vlasov je najčastejším dôvodom, prečo sa kučeravé dámy i kučeraví páni vydávajú hľadať riešenia. Nie však všetci. Niektorí sa uspokoja s tým, že sa so svojimi poškodenými vlasmi zmieria. Mima a Silvia to však rozhodne neboli:

Dobrý deň, 

jeden z mojich cieľov odjakživa bolo zmieriť sa so svojimi vlasmi a musím povedať, že som na spravnej ceste, aby sa to stalo. Nehovorím, že je všetko na 100%, ale už len zmeniť šampón, používať leave in a difuzér, a je to veľký rozdiel. Ďakujem za vašu osvetu pre nás, vlnkáčov. 

Mima

Dobrý deň, 

posielam fotky mojej premeny. Na 1.fotke moje zničené vlasy (domáce farbenie a nesprávna starostlivosť) a na 2. a 3. fotke postupné zlepšenie. Momentálne mám z vašej stránky Cantu leave in kondicionér a hydratačnú masku Curly love a určite ešte niečo objednám. :)

Silvia

Niektorých, napríklad, odradí to množstvo informácií a postupov, ktoré sa môžu zdať na prvý pohľad zložité. Rovnako na tom bola aj Evka. Prekonala sa však, vyšla zo svojej komfortnej zóny a dôsledok nesprávnej kozmetiky a starostlivosti – suché a poškodené vlasy, pomaly premieňa na krásne kučery:

Keď som sa začala snažiť starať o svoje vlasy ako o kučeravé, bolo to neskutočne náročné. Predtým, dlhé vlasy som si musela od toľkého tepelného upravovania a žehlenia ostrihať po ramená. Prešla som si neskutočným vypadávaním, čo spôsobili nesprávne šampóny až po zlé ostrihanie vlasov u kaderníčky, kde som ostala so skokmi a medzerami. Z vášho obchodu som si objednala zatiaľ len šampón a krém na aktiváciu vĺn. Rada by som vyskúšala čo s mojimi vlasmi urobí kompletná sada produktov určená pre kučeravé vlasy.

Evka

Ak sa však už do toho pustíš a rozhodneš sa so svojimi suchými a poškodenými vlasmi niečo urobiť, ľahko sa ti môže stať to, čo Marcelke a výsledky vďaka vhodným prípravkom možno uvidíš už po pár použitiach

Ahojte,

dlhú dobu som hľadala vhodné prípravky na moje kučery, ktoré mali rôzne strihy a tým pádom aj dĺžku od detstva. Až na Kučeravé som našla to pravé "orechové" , ktoré je vlastne avokádové Cantu - výživné,hydratačné a tvarujúce poklady. Už po prvom použití boli moje vlasy krajšie, čo sa týka vĺn, lesklosti aj hydratácie . Ďakujem z celého srdca. Prikladám fotku suchých krepovitych vlasov z konca leta a fotku čerstvú po dvoch použitiach mojich Cantu prípravkov.

Krásny deň a veľa šťastných zákazníkov želá

Marcela 

Vybrať si správne prípravky však jednoduché naozaj nie je. Základom je poznať svoj typ vlasov – či sú vlnité, kučeravé alebo afro (2A – 4C) a podľa typu vlasov vyberať produkty. Druhým rozhodujúcim faktorom pri výbere vhodnej kozmetiky je už spomínaná porozita

Všeobecné rady pre jednotlivé typy rôzne poréznych vlasov sú:

Nízkoporézne vlasylow-poo šampóny, častejší clarifying, produkty s obsahom glycerínu, medu, argánového a jojobového oleja, ľahké stylingové peny a gély

Vysokoporézne vlasyco-wash, leave-in kondicionéry a produkty, maslá s ťažším zložením, prípravky s obsahom kokosového a ricínového oleja, intenzívne ultra hydratačné masky a stylingové krémy

Ak si však ale i napriek tomu nevieš rady s tým, akú kozmetiku vybrať, obráť sa na odborníčky. Ako píše Erika, presne to bol zlomový bod, vďaka ktorému si viac nemusí skrývať vlasy pod šiltovkou. ?


Ahojte Kučeravé,

Moje vlasy boli po 2 pôrodoch suché, "spečené", takmer úplne rovné.... A to som mala krásne vlny pred deťmi! Hanbila som sa za svoje vlasy a nosila často šiltovky, ALE! Objavila som Kucerave.sk, kde mi urobili bezplatné poradenstvo, poradili produkty pre mňa aj pre kučeravú dcérku a vysvetlili správnu starostlivosť. Postupne si vytváram svoju rutinu, ale už teraz po 2 mesiacoch je vidieť markantný rozdiel a okolie mi veľmi chváli zmenu :)

Ďakujem Kučeravé za kvalitnejší život!

S pozdravom

Erika

A na záver týchto premien sme si nechali úžasnú Lilly, ktorá sa priam dokonale stotožnila s našim poslaním – ak vďaka našim radám a prípravkom pribudne vo svete čo i len jedna usmiata a spokojná majiteľka/majiteľ kučeravých vlasov, má to celé zmysel


Milá spoločnosť KUCERAVE.SK

Veľakrát som Vám chcela poslať recenziu na Vás, ale som sa k tomu nedostala a táto Vaša úžasná súťaž ma k tomu "nepriamo prinútila" ?

Vďaka sociálnym sieťam som Vás našla. Už sa Vás nevzdám a budem v tichosti dúfať, že budete fungovať doživotne, pretože bez Vás si nedokážem predstaviť deň.

Vždy som mala krásne dlhé kučeravé vlasy, no s "komerčnými" výrobkami som ich nevedela hydratovať. Po 2 pôrodoch sa mi kvalita vlasov zmenila. Zostali ešte viac suché, prestali byť pružné a nadýchané. Pre zvýšenie atraktívnosti som ich začala farbiť, malo dopad zase na ich kvalitu. Taktiež už neboli také husté, rast sa spomalil a dosť vlasy padali.

Vašu kozmetiku som začala používať od decembra a v dosť krátkej dobe sa začali ZÁZRAKY:

• Moje vlasy začali byť krásne hydratované a ich nadmerná suchosť sa zmiernila.

• Ich definícia sa zvýraznila.

• Krásne spružneli, hoci vyzerajú tým kratšie, no sú úžasné.

• Vďaka používaniu Vašich výrobkov mi začali rásť nové "baby vlásky" a to aj bez používania rastových výživových doplnkov.

• Ich hustota zdvojnásobila.

Môj pracovný stôl obsahuje diáre a poznámkové zošity polepené nálepkami "hrdej nositeľky kučier". Každý kto mi obdivuje nálepky dostane odo mňa veľmi pozitívny výklad na Vaše výrobky a obrovské odporúčanie na Vaše výrobky. Denne preposielam linky svojim známym kučeravým ženám aké výrobky odporúčam na základe svojich skúseností a verím v to, že do tohto sveta pribudne ďalšia KRÁSNA kučeravá hriva.

ĎAKUJEM VÁM, ŽE STE a pomáhate nám kučierkam byť omnoho atraktívnejšie.

ZA ENORMNE KRÁTKY ČAS!!!

P.S.: v prílohe vám posielam foto s mojím progresom.

(December - moje vlasy pred používaním, január - rast baby vláskov, február - vlasy bez použitia vlasovej kozmetiky / s použitím kozmetiku, marec - aktuálna foto)

A ešte som zabudla poznamenať, že k svojej kaderníčke chodím výlučne len s Vašimi produktami, ktoré mi aplikuje pri umytí a stylingu. Je dosť možné, že čo chvíľa v jej salóne budú aj Vaše výrobky pre všetky kučierky.

Vaša zákazníčka.... Kučeravá Lilly 

NAKUPOVAŤ KOZMETIKU PRE KUČERY

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď
Ak chcete napísať komentár, musíte sa prihlásiť.

Uvod

Nastavenia

Navigácia