Kučeravé premeny I.: Aha, veď ja mám kučery!

Autor11 mes. pred

V marci sme na našich profiloch na Facebooku a Instagrame vyhlásili súťaž. Ak nás sleduješ, zrejme vieš, že ju vyhrala Lucka so svojím originálnym prevedením kučeravej premeny – formou rýmovačky. Kým Lucka vyhrala plnú tašku Curly Love produktov, nás okrem toho nesmierne potešili všetky tie premeny a jedinečné príbehy, ktorými ste nás zasypali. A keďže sú mnohé nesmierne inšpiratívne, rozhodli sme sa priniesť ich “zostrih” v niekoľkých blogových príspevkoch. Možno sa v nich nájdeš i ty. Koľkí z nás napokon často ani netušili, že sú majiteľkami/majiteľmi kučeravých vlasov…

Životné zistenie – ja mám kučeravé vlasy

Tradičné metódy, ako sa starať o vlasy a vlasová kozmetika s nie práve vhodným zložením sa podpísali pod skutočnosť, že niekedy jednoducho chvíľu trvá, kým človek príde na to, že majú jeho vlasy potenciál na vlny či dokonca kučery. Podobne to bolo aj prípade Evky.

Pozdravujem, predtým som mala na hlave také seno...strapaté vlasy ako po dorasteneckej trvalej. Dávala som si ich aj žehliť, netušila som ani že som kučeravá. Mne osobne produkty a návody ako správne vlasy umývať sušiť veľmi pomohli. Konečne som spokojná. Tieto vaše informácie posúvam aj ďalej všetkým kučeravým nespokojným babám, ktoré poznám. ĎAKUJEM aj za nich.

Vhodný výber vlasovej kozmetiky závisí od viacerých faktorov. Jedným z nich je pórovitosť vlasov a taktiež to, aký typ vlniek, kučier alebo afro vlasov máš. Každý z nich má rôzne nároky na zloženie prípravkov. Ak tieto informácie zistíš, ľahko si vyberieš vhodnú vlasovú kozmetiku presne podľa typu vlasov.

Prevratná Curly Girl metóda a jej výsledky

Veľký boom v kučeravom svete spôsobila Curly Girl metóda. Vďaka nej postupne viac a viac kučeravcov zistilo, že dôvod, prečo sa im nedarí upraviť a zaškatuľkovať svoje vlasy do tradičných účesov bol ten, že sú kučeravé. Dnes už po svete koluje niekoľko modifikovaných postupov a návodov, ako na CGM. Výsledky tých, ktorí sa rozhodnú ich vyskúšať, rozhodne stoja za to. Takto nám popísala objav CGM Zuzka.

Zdravím. Moja cesta za zdravím kučeravých vlasov začala skoro pred tromi rokmi a to čistou náhodou.. Cez fb hľadala kamoška kaderníčku s cg metódou.. Vôbec som nevedela čo táto skratka znamenala, tak som jej napísala správu čo a koho to vlastne hľadá a ona mi napísala o čo ide a aj som sa pridala do skupinky na fb a tak začali moje pokusy a myslím si, že aj dobré výsledky s mojimi vlnitimi vlasmi, vyskúšala som produkty bežne dostupné v drogérkach ale aj z e-shopov (manžel keby vedel, akú hodnotu má moja plna polička v kúpeľni?). Ja mám svoje vlasy rada, nikdy som netúžila mať rovné, ale ešte viac kučeravé, takže svoje vlásky rozmaznávam a hýčkam. Hoci neviem kreatívne písať, zato moje vlnité vlasy sú kreatívne každý deň v roku! S pozdravom, vlnitokučeravá Zuzanka

Česanie vlasov za sucha a výbuch pripomínajúci stret s elektrinou. Presne to je každodenný výsledok snahy v prípade, ak niekto nevie, ako sa o svoje vlasy starať tak, aby vyzdvihol ich prirodzenú krásu. Ak sa k tomu pridá ešte nešetrné farbenie vlasov, prípadne účinky horúcej žehličky, pramienky vlasov zažívajú záťaž, ktorá ich devastuje

KUČERAVÝ TIP: Ak chceš vedieť, či nerobíš jednu najčastejších chýb v starostlivosti o svoje nerovné vlasy aj ty, určite si prebehni náš článok, kde sme ich všetky zhrnuli.

Svoje o tom vie aj Barborka, ktorá tiež na začiatku nevedela, že je osud píše kučeravý príbeh. Dokonca celkom unikátny, keďže jej k objavu ruličiek dopomohli až nepríjemné vši. 

Ahojky! Posielam vám môj príbeh o strastiplnej ceste k mojej korunke krásy. Bohužiaľ trvala dlho a preto aj tento príbeh bude o trochu dlhší. Asi ako každá z nás, som zo začiatku nemala ani potuchu o tom, že mám kučeravé vlasy. Asi do mojich 13 rokov som mala vlasy viac-menej rovné. Sem-tam sa objavila nejaká vlnka, ktorú som vždy s radosťou zlikvidovala pomocou žehličky alebo fénu. Spočiatku som túžila po dokonale rovných vlasoch , a to najmä preto, že všetky dievčatá v mojom okolí mali krásne rovné dlhé vlasy, a ja som chcela zapadať, a podobať sa im. Týmto mojim prístupom a neznalosťou som si ich však akurát tak zničila. A preto som sa rozhodla, aj keď som moc nechcela, že si vlasy ostrihám. A to rovno po ramená. Vďaka tomu sa trochu vzchopili a boli omnoho vlnitejšie, no stále neboli kučeravé, pretože som sa k nim tak nesprávala. Keď si teraz spomínam na to, ako som sa k nim správala, ako som si šúchala uterák po mokých vlasoch..až ma striasa.. No každopádne, krátke vlasy som si na sebe veľmi obľúbila a aj keď som si ich sem-tam prežehlila, bola som s nimi dosť spokojná. Takto to bolo do mojich cca 15.

Až.. ..Až prišiel ten deň, tá nočná mora každej ženy aj muža. Áno postihlo ma to, a to som si myslela, že ja sa tomu vyhnem. Pýtala som sa prečo práve ja? Kedy sa to stalo? A ako to druhým poviem? A čo mám teraz robiť? .. Áno presne tak... Vši.. Bolo to utrpenie. Veľmi mi to zhadzovalo sebavedomie, a vždy keď som si vyčesávala vlasy, chcelo sa mi plakať. Nevedela som sa ich zbaviť. Kamarátkam som sa vyhýbala a cítila som sa zato neskutočne trápne. Počula som, že ich zabíja teplo, a tak som si zo zúfalosti prežehľovala vlasy viackrát denne. Skúšala ocot, kokosový olej a ďalšie domáce metódy. Nič nezaberalo. Až som sa teda rozhodla kúpiť si šampón na vši. Bolo mi hrozne trápne si to vypýtať v lekárni, no nevidela som už iné riešenie, a tak som sa teda zaťala a spravila to. Po prvom umytí som sa cítila ako vymenená. Doslova. Nielenže som sa zbavila tých hnusných potvoriek, ale dokonca som zistila, že moje vlasy sú nejaké iné. Sú kučeravé! A ako!

Z doteraz nepatrných vlniek som mala kučierky ako ruličky. Navliekala som si ich na prsty ako prstienky a nevedela sa na seba vynadívať. Ihneď som si to na sebe zamilovala a bolo to akoby som objavila samú seba. A tak som začala byť kučeravá. S novou hrivou som nadobudla aj nový mindset. A teda, že si prestanem žehliť vlasy a umyté si ich začnem mačkať, ako som to videla u susedky, ktorá mala dlhočizné kučeravé vlasy.. Vtedy som ešte nevedela, že pre ne môžem robiť niečo viac. A tak som mačkala. A kučierky aj boli, ale neboli také, aké som chcela.

Spomenula som si, ako som sa vtedy ostrihala a vlasky sa mi trochu stočili. Tak som sa začala opäť trochu podstrihávať. Chcela som mať veľké kučeravé afro. A tak som si začala hľadať strihy pre kučeravé vlasy. Začala som otvárať dvere do doposiaľ neznámej ríše kučeravých vlasov. Zistila som, že existujú rôzne typy kučier a takisto, že existujú špeciálne produkty a najmä jedna špeciálna metóda-CGM. Vtedy prišiel druhý veľký zlom. Pozerala som videá dievčat aké postupy majú a aké produkty používajú. Inšpirovala som sa a začala používať bavlnené tričko na sušenie, viac som však z tejto metódy nemohla robiť, pretože som nevedela nájsť také produkty na vlasy, aké oni používali.

Tak som snorila aspoň v drogériach, kde som niečo našla. Podporilo to trochu kučierky no nemala som to afro, po ktorom som tak túžila. Potom mi kamarátka darovala produkty značky Hairburst, ktoré tuším predávali aj na Slovensku. Práve vďaka nim som videla plný potenciál mojich vláskov. Veľmi ma to potešilo, no mrzelo ma, že na Slovensku vôbec neviem nájsť viac podobných produktov, najmä takých aké som videla, že dievčatá zo zahraničia používajú. A potom, potom mi na instagrame vyskočila vaša stránka. A to bolo pre mňa najväčšie spasenie. Nielen tá široká ponuka produktov, ale takisto aj všetky tie informácie na jednom mieste, a k tomu po slovensky! Pomohli ste mi s tým ako si vybrať správne produkty alebo ako sa starať o farbené kučierky. Momentálne si nechávam narásť vlásky, s čím som mala dlho problém, pretože sa mi lámali a deformovali. A áno aj s tým ste mi pomohli. Som vám nesmierne vďačná za to, že ste sa rozhodli túto stránku a e-shop založiť, a pomáhať ďalším ženám a dievčatám, k tomu, aby objavili a aby sa dokázali čo najlepšie starať o svoju korunky krásy. 

Tak to bol skutočne príbeh so šťastným koncom. Napokon farbené vlasy si skutočne zaslúžia extra prístup. Dokonca existuje hneď niekoľko možností, akú farbu si zvoliť, ak sa nevieš s tou svojou prirodzenou stále stotožniť. Zaujíma ťa viac? Prečítaj si náš článok s tipmi, ako sa starať o farbené kučery

Aj páni sú kučeraví…

A napokon, to, že sa kučeravosť nevyhýba ani pánom, nám potvrdil Kevin. Veď uznaj sama/sám, ako môžu zrazu kučery dodať pocit výnimočnosti, ak sa na to človek díva tou správnou optikou.

Veľmi dlho som si vlasy strihal, vždy na krátko až kým neprišla karanténa, kedy som prvýkrát zistil, že mám kučeravé vlasy samozrejme nevedel som ako sa o nich starať a aké produkty používať. Vyskúšal som veľmi veľa šampónov ale stále mi prišli kučery nezdravé. Ľudia mi začali na vlasy hovoriť že vyzerajú ako mikrofón, čiže som sa ich pred dvoma rokmi rozhodol ostrihať, a nechať narásť odznova. Začal som pozerať videá a zisťovať si o mojich vlasoch viac. Taktiež bolo ťažké nájsť niekoho kto by vedel ako kučery ostrihať. Po 2 rokoch som nenašiel len barbera ale hlavne som našiel vás a konečne si viem obstarať produkty pre svoje vlasy. Síce každé ráno sa zobudím s vlasmi jak keby do nich udrel blesk ale troška sa im musím povenovať a hneď je všetko ako má byť. Už len pocit, že mam pekné kučery mi robia lepší deň a zároveň sa cítim oveľa viac sebavedomo. Byť vlastníkom kučier ma baví a milujem tú pozornosť, ktorú vďaka ním mám. Robia ma viac výnimočným. Myslím si, že mať kučery nie je ľahká práca ale oplatí sa s tým babrať a stále skúšať nové veci. Som vďačný za vašu stránku a že ste priniesli niečo, čo tu doteraz nebolo.

Nuž, zdá sa, že Curly Guy metóda (ekvivalent Curly Girl metódy) dokáže spôsobiť pozitívny prevrat aj v pánskej psychike. A čo viac, aj s pánskymi kučerami, ktorým často chýba vhodná vlasová kozmetika a to správne know-how, ako na to.

Našla/našiel si sa aj ty v jednej zo spomenutých premien? Možno si ešte len na začiatku svojej kučeravej cesty alebo sa práve nachádzaš v bode, kedy nevieš, čo robíš nesprávne. Ak potrebuješ radu, pokojne nám napíš a pridaj sa k množstvu spokojných kučeravcov, ktorí sú na svoje vlasy hrdí. V Kučeravé ti vždy radi podáme pomocnú ruku, spolu so širokým portfóliom produktov v našej ponuke.

OBJEDNAŤ PRODUKTY PRE MOJE KUČERY

Zanechajte nám Váš názor
Zanechajte odpoveď
Ak chcete napísať komentár, musíte sa prihlásiť.

Uvod

Nastavenia

Navigácia